2 februari 2018

Vandaag goed met de ijzers

@caption

Overzicht

2 februari 2018

Vandaag goed met de ijzers

Ik speelde vandaag heel erg goed maar helaas kreeg ik op de greens te weinig putts in de hole.

Op hole 1 had ik een eaglekans van 4 meter, het werd een birdie. Op 5 miste ik een birdieputt van twee meter en op 6 van vier meter. Op 7 holede ik wel een mooie lange putt van een meter of tien, en dat was lekker.

Op hole 12 sloeg ik een ijzer-6 op een meter van de hole, de derde birdie. Op 13 helaas geen up-and-down van de greenside bunker voor birdie, het bunkerschot was net niet scherp genoeg en de 3-meter putt gleed ernaast. Op 14 verzilverde ik niet een birdieputt van 3 meter maar op 15 holede ik een mooie put van vier meter.

Na een easy par op 16 een bogey op 17. Daar rolde mijn bal vanaf de fairway terug het water in. Hij was een meter te kort waardoor hij net niet over de steile slope landde. De lange parputt van een meter of tien bleef helaas op de rand liggen. 

Ik wist dat ik op 18 birdie moest maken om een kans te hebben het weekend te halen. Na een super drive had ik nog 220 meter over. Met een rescue sloeg ik links op de green op een meter of negen van de hole. De eagleputt viel niet maar het was wel een dooie birdie om net het weekend te halen.

Ik was vandaag echt goed met de ijzers maar om echt laag te gaan moeten er iets meer putts vallen. Maar op deze greens moet het dan soms meezitten en hopelijk gebeurt dat in het weekend.

Leaderboard. Meer nieuws over het toernooi op GOLF.NL.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam