17 januari 2018

Meteen knallen de eerste weken!

Overzicht

17 januari 2018

Meteen knallen de eerste weken!

Het gaat weer een lang en zwaar seizoen worden, maar ik wil er deze week in Abu Dhabi meteen staan. Het deelnemersveld is met mannen als Dustin Johnson, Rory McIlroy, Justin Rose, en Henrik Stenson heel erg sterk.

Dat betekent pittige concurrentie, maar ook veel punten te verdienen voor de wereldranglijst. De kalender van de European Tour is dit jaar iets anders dan voorgaande jaren. In de Desert Swing speelden we voorheen Abu Dhabi, Qatar en Dubai. Nu spelen we Abu Dhabi, Dubai en dan Maleisië. Het Super 6 toernooi in Perth de wek erna sla ik over, en dan is het weer twee weken woestijngolf. Eerst het nieuwe toernooi in Oman en dan de Qatar Masters. Tijdens mijn vakantie in Oman rond nieuwjaar ben ik de baan van het Oman Open vast even gaan bekijken. Het is een vrij open baan langs de zee waar de wind een bepalende factor zal zijn. 

Ik hoop uiteraard de week na Qatar het World Golf Championship in Mexico te kunnen spelen. Daarvoor moet ik in de top-50 van de wereld staan en dus is het zaak de eerste toernooien van dit jaar zo veel mogelijk punten te pakken. Ik heb heel veel zin om na twee maanden weer toernooigolf te spelen en begin met hoge verwachtingen in Abu Dhabi. De baan ligt me want ik ben er een keer vijfde en twee keer zesde geworden. Hopelijk dit jaar nog een paar plekken beter voor de perfecte start van het seizoen!

Klik hier voor mijn voorlopige speelschema



Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam