19 mei 2018

Korte spel moet scherper

Overzicht

19 mei 2018

Korte spel moet scherper

 De manier waarop ik verloor in de eerste ronde van het Matchplay gedeelte van de Belgian Knockout was typerend voor het toernooi. Op hole 9 mis ik in de partij tegen de  Deen J.B. Hansen een putt van anderhalve meter voor par. Door die bogey was ik na negen holes gelijk par en Hansen -1. Over en sluiten dus. Ik had heel graag zondag ook gespeeld, want ik vind de formule met partijen over 9 holes heel leuk. Ik sloeg de bal van tee tot green ook goed genoeg, maar op de hobbelige greens van Rinkven had ik nul vertrouwen. De greens zijn natuurlijk voor iedereen hetzelfde, dus ik wil het niet als excuus gebruiken, maar ik ga als de greens vrij langzaam en hobbelig zijn twijfelen over de lijn en sturen met mijn handen en dan ga je korte putts missen. Op snelle greens die heel puur rollen heb ik daar geen last van. 

Wentworth

Het putten was trouwens niet het enige wat slecht was, mijn chippen was deze week ook flink onder de maat. De komende dagen ga ik dan ook hard aan de slag, vooral veel putten en chippen. Donderdag begint het BMW PGA Championship op Wentworth, een van de grootste toernooien  van het jaar, daar wil ik natuurlijk goed voor de dag komen. Het chippen moet veel scherper maar over het putten zit ik eigenlijk niet echt in. Mijn stroke voelt gewoon goed en ik reken er dan ook op dat het putten op betere greens een stuk beter zal gaan. 

Leaderboard Meer nieuws over het toernooi op GOLF.NL

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam