2 maart 2018

Moeilijke eerste dag

Overzicht

2 maart 2018

Moeilijke eerste dag

Het was lastig spelen op deze eerste dag. Er stond een stevige en draaiende wind en dat maakte het moeilijk. Op hole 11, mijn tweede hole van de dag, had ik een beetje pech. Ik ging voor twee naar de green en mijn bal bleef in de boom hangen. Ik moest hem onspeelbaar verklaren, maar maak gelukkig wel een goede up-and-down voor par. 

Op de par-5 15de maak ik een goede birdie dankzij een goede 2-putt vanaf de voorkant van de green. Na nog een goede up-and-down voor par op 16 was ik het op 17 op de green even helemaal kwijt. Ik had vier putts nodig van een meter of 8 en kreeg de bal er gewoon niet in. Het putten is lastig op de greens, die erg zacht zijn en nogal hobbelig zijn, maar een vier-putt mag nooit en is echt slecht.

Op de eerste hole van mijn tweede negen sla ik mijn houten-3 op de par-4 in een keer over de green. Ik sla daar een goede chip en maak een birdie. Op de volgende hole raak ik die slag weer kwijt omdat mijn sandwedge niet scherp genoeg was en veel verder over de green vloog dan gepland. Vanaf een meter mis ik mijn putt voor par. Vervolgens maak ik alleen maar parren omdat ik mijn ijzers niet dichtbij de vlag kreeg. Langere putts maken op deze greens is erg lastig. Morgen moeten de ijzers beter en moet ik de fouten op de green thuis laten.

Leaderboard. Meer nieuws over het toernooi op GOLF.NL.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam