8 maart 2018

Niet ontevreden met -1

Overzicht

8 maart 2018

Niet ontevreden met -1

De baan van de DLF Golf & Country Club speelde iets makkelijker dan in de oefenronden omdat ze de greens vannacht water hebben gegeven, ze waren duidelijk wat zachter waardoor de appoaches beter op de greens bleven. De vlaggen stonden ook redelijk makkelijk, maar het is hoe dan ook een lange en mentaal zware baan omdat er overal gevaar is. Ik maakte in de ronde twee echte fouten. Op hole 5 sloeg ik mijn bal in het water en op 14 ging mijn drive in de struiken. Twee keer moest ik een strafslag nemen en twee keer wist ik de schade beperkt te houden tot een bogey. Dat waren belangrijke momenten.

Je moet hier heel slim spelen, iets te agressief van de tee of te aanvallend naar de vlag en je hebt zo een hoge score te pakken. Op hole 18, een par-5, twijfelde ik of ik met mijn tweede slag voor de green zou gaan. Ik kon het qua afstand zeker halen, maar als je die green mist heb je zo een bogey of erger te pakken. Ik koos er uiteindelijk voor op te leggen met een ijzer-7, sloeg mijn sandwedge op anderhalve meter en maakte de putt voor een birdie. De par-5 holes speelde ik sowieso goed: een par, twee birdies en een eagle op hole 8. Op die par-5 sloeg ik mijn  ijzer-4 op een meter of zeven, acht van de pin en maak de putt. Zo’n eagle is een bonus en die kun je goed gebruiken want je gaat ook bogeys maken op deze baan. Morgen weer geduldig blijven en slim spelen en hopelijk stijgen in het klassement.

Leaderboard Meer nieuws over het toernooi op GOLF.NL

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam