9 maart 2018

Prima positie, maar er zit meer in

Overzicht

9 maart 2018

Prima positie, maar er zit meer in

Voor mijn gevoel zit er veel meer in dan -4 na 36 holes, want van tee tot green kom ik niet in de problemen. Dan is de -3 die ik vandaag noteer eerlijk gezegd teleurstellend.

Vandaag mis ik één fairway. Dat was op hole 8, waar ik mijn drive in het water sla. Daar maak ik een bogey en dat is op een par-5 altijd extra zuur. Verder mis ik bijna geen greens en sla ik goede ballen naar de vlag. Op hole 4 mis ik een birdieputt van een meter na een goede chip en op hole 9, mijn laatste hole, lip ik uit voor birdie. Op die twee holes laat ik teveel liggen, en daarom ben ik niet helemaal tevreden.

Het is op deze baan heel belangrijk dat je de goede slopes raakt. Als je dat niet doet kan je zo 10 meter over de green eindigen. Het moet een beetje meezitten op dit soort banen, waar goede slagen soms afgestraft worden. Ik sta er natuurlijk prima bij in het klassement, maar ik had liever iets korter op Grillo, de leider na twee dagen, gestaan. Ik speelde de eerste twee dagen samen met hem en hij speelt goed. Het verschil is vooral dat hij net iets meer putts holet. Als ik dat doe op zaterdag en zondag zit er een mooie eindklassering in hier in India.

Leaderboard. Meer nieuws over het toernooi op GOLF.NL

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam