10 maart 2018

Morgen afsluiten met lage score

@caption

Overzicht

10 maart 2018

Morgen afsluiten met lage score

Het was zaterdag moeilijk spelen op op de Gary Player Course van de DLF G&CC. Er stond een sterk draaiend windje en op deze baan word het dan lastig. Ik maakte een goede birdie op één; een putt van 3,5 meter erin. Op twee tot vijf volgden easy parren en had ik birdiekansen. Helaas ging het op zes volledig mis. De drive net rechts in de rough, een ijzer-9 van die plek kreeg een enorme flyer waar ik niet op rekende en die vloog over de green het water in. Droppen op een steile helling met dikke rough. Ik had twee complete mis-chips waarbij de bal nog geen meter vooruit kwam. De derde poging kwam er te hard uit en rolde 10 meter voorbij de vlag en twee putts later staat er dan een zure 8 op de kaart.

Ik kwam supersterk terug met goede birdies op 7, 8, 9. Op 12 viel er ook nog een lange put - wederom birdie - en daarmee had ik de 8 weggepoetst. Helaas liep ik op 13 wederom tegen te veel chips aan. Mijn wedge-slag was net te hard en eindigde over de green, een hele snelle chip die te hard was rolde over de green heen en 40 meter van de green af, de chip vanaf die plek eindigde weer over de green ... Dit klinkt allemaal heel knullig maar op deze Mickey Mouse greens gebeurt het soms zo. Vervolgens maakte ik een up-and-down en een dubbel.

Op 14 had ik een verkeerde clubkeuze naar de vlag en kwam ik wederom in een kansloze positie: bogey. Op 15 maakte ik mijn birdieputt van 5 meter net niet. Een par op 16. En op 17 wederom een bogey. Ik sloeg net een meter over de green heen en hield een onmogelijke up-and-down over. Ik wist mijn chip nog op 3 meter te krijgen maar de putt voor par lipte uit. Op 18 wel een birdie nadat mijn lobwedge - de derde slag - op 1,5 meter van de pin eindigde.

+2 voor de dag met een quadruple en een dubbel, dat betekent dat je ook heel veel goede dingen heb gedaan. Maar die hoge scores op twee holes zorgen ervoor dat ik iets te ver van de leiders sta. Dus ik wil morgen dan maar afsluiten met een lage score.

Leaderboard. Meer nieuws over het toernooi op GOLF.NL.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam