8 november 2018

Solide maar tegenslagen op het eind

@caption

Overzicht

8 november 2018

Solide maar tegenslagen op het eind

Ronde één op de Gary Player Country Club in Zuid-Afrika is achter de rug. Met 72 slagen (par) ben ik gedeeld 21ste. Ik speelde vandaag gewoon solide maar helaas liep ik tegen het eind van de ronde tegen een paar tegenslagen aan.

Op de par-5 tiende, mijn eerste hole, maakte ik een goede up-and-down voor birdie! Toen een hele hoop easy parren met ook zeker een paar goede birdiekansen, maar de middellange putts vielen net niet. Tot hole 6 waar ik een ijzer-9 op 2,5 meter sloeg en de birdieputt maakte.

Helaas verlies ik die slag meteen weer op 7, omdat de bal na een afslag met een ijzer-5 plugged in de bunker kwam, dat was pech. Op 8 maakte ik gewoon een hele slechte swing met een houten-3 waardoor de bal rechts de struiken in ging. Gelukkig heb ik hem wel gevonden maar ik moest hem onspeelbaar verklaren en droppen en toen terug chippen naar de fairway. IJzer-5 op de green, twee putts, dubbel ... 

Op de par-5 negende sluit ik gelukkig wel af met een birdie. Na een goede drive een rescue op 8 meter en twee putts voor birdie. Level par op een hele lastige baan is zeker niet slecht maar de dubbel op het einde, daar baal ik van natuurlijk.

Leaderboard. Race to Dubai. Meer nieuws over het toernooi op GOLF.NL.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam