22 november 2018

Niet laag gegaan

Overzicht

22 november 2018

Niet laag gegaan

Deze week speel ik met Daan Huizing de World Cup voor teams op Metropolitan Golf Club in Melbourne. We zijn niet laag gegaan op de eerste dag waarop de spelvorm fourballs werd gespeeld.

In fourballs telt op elke hole de beste bal van de twee spelers in een team. Fourballs is een spelvorm waarbij je laag kan en moet gaan maar wij hebben dat helaas niet gedaan omdat we allebei drie keer op dezelfde hole een bogey maakten en die moesten laten meetellen. Vooral de start - de eerste 8 holes - was niet top. Voor allebei een bogey op 1 en geen birdies op 2 tot en met 4. De eerste birdie viel pas op 5 nadat ik een lobwedge op 1,5 meter van de hole sloeg.

Op hole 6 moesten we opnieuw een bogey noteren. Op deze lastige par-3 sloeg Daan een wereldijzer-5 op 4 meter. Ik sloeg mijn ijzer 5 links in de struiken en kon de bal na twee pogingen oppakken. Daan maakt helaas een drie-put en dus hadden we een helaas een tweede bogey op de kaart. Op de par-5 zevende pakken we die gelijk terug met een birdie. Helaas viel mijn eagleputt niet nadat ik een goede ijzer-9 op 4 meter had geslagen.

Maar op 8 moesten we wederom inleveren. Allebei lagen we in de bunker en Daan had ruzie met de bunker... Ik sloeg mijn bunkerschot op 3 meter maar de putt lipte uit. Wederom een bogey en drie bogeys in deze spelvorm is niet goed. 

Maar op de tweede negen gingen we beter spelen. Daan maakte goede birdies op 10 en 11 en ik maakte een goede birdie op 13. Daan was daarna verantwoordelijk voor een hele mooi birdie op 16 nadat hij een slag met zijn lobwedge bijna uitholede. Helaas miste ik op 17 en 18 mijn kansen voor birdie van 4 meter en moesten we genoegen nemen met een ronde -3. De start was niet goed genoeg en dat weerhield ons van een goede score. Maar morgen zijn er nieuwe kansen als we de lastig spelvorm foursomes spelen. Hierbij spelen de twee spelers in een team om en om.

Leaderboard. Meer nieuws over het toernooi op GOLF.NL.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam