23 november 2018

Morgen proberen te stijgen

Overzicht

23 november 2018

Morgen proberen te stijgen

De tweede dag van de World Cup stonden de foursomes op het programma. Het was heel heel moeilijk spelen met veel wind en het heeft eigenlijk 18 holes geregend. De baan van de Metropolitan Golf Club in Melbourne is een vreemde voor foursomes waarbij je om en om speelt. Als je op de oneven holes afslaat heb je bijna alleen maar drives en putts, als je op de even holes afslaat heb je alle par 3 holes en veel ijzers naar binnen. Het plan was dat ik op de even holes zou afslaan zodat Daan met zijn putter het af kon maken. Helaas liep het niet zoals we hoopten. Het was stormachtig en het regende de hele dag regen en we kregen de ballen niet op de greens en maakten helaas ook geen up and downs of putts. Een dubbel bogey op hole 1 door een 3-putt en een  nog een dubbel op 5 door slecht shortgame. Dan loop je achter de feiten aan en op z’n moeilijke dag en baan is dat funest.

Bogey-trein

We zater er niet lekker in en het vertrouwen verdween helaas ook langzaam. Bogey op 6,7 en 8 en het gevoel was alsof we niets konden. Op 9 mis ik dan nog een birdieput van 1,5 meter en op 10 sla ik mijn drive in de bomen waar Daan niks mee kon. We zaten op de bogey-trein en we kwamen er niet vanaf. Aan het einde van de ronde ging het wat beter lopen. Op 16 maakte ik een putt van drie meter om de eerste en enige birdie te noteren. Helaas hadden we kansen op 17 en 18 maar die vielen niet.  +10, een score om snel te vergeten. We zaten allebei geen moment in ons spel en dan loop je op deze baan en in deze zware omstandigheden met deze lastige spelvorm achter de feiten aan. Er waren meer landen die het lastig hadden en we zullen er morgen alles aan doen om proberen te stijgen.

Leaderboard Meer nieuws over het toernooi op GOLF.NL

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam