Het is lekker eindigen met birdie-birdie

Het is lekker eindigen met birdie-birdie

@caption

Overzicht

Het is lekker eindigen met birdie-birdie

Het is lekker eindigen met birdie-birdie

Een ronde 71 (par) op dag één van het World Golf Championship-Mexico Championship. Het was best lastig spelen met een sterke wind en de geonduleerde greens van Chapultepec. Ik kon op hole 1 en 2 helaas mijn birdieputt niet holen, beide keren van 2 meter. Na goede parren op 3 en 4 moest ik op 5 een bogey schrijven omdat mijn afslag tussen de bomen kwam en ik de bal niet de green op kreeg en geen up-and-down maakte. 

Na par op 6, 7 en 8 pullde ik op 9 mij rescue van de tee tussen de bomen. Ik moest een lage bal onder een boom slaan maar de raakte de boom en de bal eindigde plugged in een bunker op 100 meter van de green. Het bunkerschot eindigde net voor de green en ik maakte een goede up and down voor bogey.

Op de tweede negen maakte ik geen bogeys meer maar ik verzilverde ook weinig kansen. Op 12 miste ik een birdieputt van 1,5 meter na een drive net voor de green en een goede chip. Op 13 miste ik een birdieputt van 4 meter. De birdies wilden helaas niet vallen en dan is het lastig scoren. Op 14 sloeg ik mijn wedge niet dichtbij genoeg en dan is op deze greens gewoon een 2-putt maken goed. Op de par-5 15de lag ik in twee slagen naast de green maar helaas met een slechte, lastige ligging. De chip was een halve meter te kort en rolde zes meter terug van de slope op de green. Weer geen birdie. 

Op 16 maakte ik een heel goede 2-putt vanaf de voorkant van de green. Op 17 dan eindelijk een birdie na een goede wedge op 3 meter. En op 18 sloeg ik wederom een goede wedge, nu op 3,5 meter, en ook die putt viel. Het is lekker eindigen met birdie-birdie en level par is een score waar ik vrijdag mee verder kan!

Leaderboard. Meer over dit toernooi op GOLF.NL.


Dit bericht bekijken op Instagram

Some trackman numbers with a driver here in Mexico🏌🏿‍♂️Ball is going forever with the high altitude (2200m) here. #trackman #golf #mexicocity #wgcmexico #goingforever

Een bericht gedeeld door Joost Luiten 🏌 (@joostluitenofficial) op

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam