24 februari 2019

Een sterk slot en prima week

@caption

Overzicht

24 februari 2019

Een sterk slot en prima week

Dankzij een sterk slot in het WGC-Mexico Championship - 64 slagen (-7) - ben ik op acht onder par geëindigd. Ik maakte bogey op de vierde hole van Chapultepec Golf Club maar daarna ging het lopen. Negen birdies op 12 holes (op 5, 6, 9, 10, 11, 12, 14, 15 en 16). Toen een par op 17 maar een bogey op 18.

Vandaag was dus goed maar ik baal heel erg van die bogey op de laatste hole. Ik ging er voor, ik viel de hole aan want wilde met een birdie eindigen, maar het werd een bogey. Maar het was natuurlijk wel een prima week.

Na de derde ronde (een ronde 74) ben ik op de puttingreen aan het werk gegaan. Het verschil tussen de ene en de andere dag, dat zijn vaak kleine dingen. Er klikte vandaag iets en ik had een goed gevoel voor de snelheid van de greens en holede een paar goede putts. Ik had ook het geluk dat ik relatief vroeg startte. De greens van deze baan zijn zacht en er was nog weinig schade toen ik speelde. Vier constante ronden op een rij: dat is niet makkelijk, dat zijn ook kleine dingen waardoor dat soms niet lukt. Op deze baan van Chapultepec Golf Club moet je messcherp zijn, elk foutje wordt afgestraft. Messcherp was ik gister niet en als je op deze baan uit positie bent, dan is het lastig scoren. En de PGA Tour prepareert de banen moeilijk. De pinposities staan op moeilijke plaatsen.

Vanaf de tee met de driver, dat moet wel beter. Maar ik sta wel met vertrouwen te spelen. De ijzers zijn sterk.

Het was mijn 14de World Golf Championship en tot deze week in Mexico was een 13de plaats in het WGC Cadillac Championship van 2014 op Doral mijn beste resultaat.

Leaderboard. Meer nieuws over het toernooi op GOLF.NL.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam