28 februari 2019

-3 een prima start

Overzicht

28 februari 2019

-3 een prima start

Gezien de omstandigheden is -3 zeker geen slechte start in het Oman Open. Ik ben 24 uur onderweg geweest van Mexico naar Oman en het tijdverschil is tien uur. Het is altijd afwachten hoe je zo’n reis en de jetlag verwerkt maar ik moet zeggen dat ik me redelijk fit voelde vandaag. Het waaide vrij hard in de middag en ook daarom is -3 gewoon een prima score. Op hole 1 sloeg ik een slechte sandwedge van het midden van de fairway in de bunker en maak ik bogey, dat mag natuurlijk niet. Afgezien van die slechte wedge was mij spel gewoon goed. De bogey op 1 poetste ik meteen weg met birdies op 2 en 3. Op 9, een lastige hole, sloeg ik een strakke ijzer-5 op zes meter en ik maakte de putt. 

Jetlag 

Op hole 10 en 11 had ik ook goede kansen op birdie maar de putts vielen net niet. Wel een birdie op 12 en ook op hole 16, de par-5, na een goede up & down uit de bunker. Op hole 18 lag ik keurig op de fairway maar had ik modder aan mijn bal en dan heb je geen controle over de vlucht. Ik wilde in ieder geval het water vermijden en eindigde in de bunker. Na een mooie bunkerslag had ik een kort puttje over voor par en een ronde 69. Vrijdag speel ik in de ochtend, dan is er waarschijnlijk wat minder wind en hopelijk heb ik dan nog wat minder last van de jetlag.

Leaderboard

Lees meer over het toernooi op GOLF.NL.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam