24 januari 2019

Niet fit toch -2

Overzicht

24 januari 2019

Niet fit toch -2

Het was in de eerste ronde van de Dubai Desert Classic vooral een gevecht tegen mezelf. Vanochtend werd ik wakker met een stijve rug, niet fijn natuurlijk, maar een stijve rug bij het opstaan heb ik wel vaker. Ik nam wat pijnstillers en hoopte dat het voorbij zou gaan. Mijn rug voelde inderdaad beter, maar ik kreeg serieus last van mijn maag, misschien wel door die pillen. Ik was absoluut niet fit en mijn ballstriking was ook niet op mijn normale niveau. Door heel hard te knokken en sterk kort spel wist ik toch een -2 binnen te brengen, vooral door heel goed te scoren op de par-5 holes. 

Op hole 10 lag ik met twee slagen in de bunker bij de green. Vanuit het zand sloeg ik mijn bal in de hole voor eagle, dat was natuurlijk een bonus. Op de andere drie par-5'en maakte ik birdie, -5 dus op de vier par -5 holes, dat tikt lekker aan. Ik speelde vandaag in de middag, en na een hole of vier, vijf begon de wind flink aan te wakkeren en werd het lastiger spelen. Morgen heb ik een vroege starttijd en in de ochtend, is het hier normaal gesproken windstil. Als ik dan weer honderd procent fit ben moet ik kunnen stijgen in het klassement.

Leaderboard. Meer nieuws over het toernooi op GOLF.NL

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam