31 januari 2019

-4 is zeker niet slecht

@caption

Overzicht

31 januari 2019

-4 is zeker niet slecht

-4 na de eerste ronde van het Saudi International op Royal Greens Golf & Country Club. Ik begon vroeg op de dag en een vroege starttijd hier is vaak een voordeel, want de wind trekt vaak aan in de middag.

Op mijn eerste hole, de tiende, mis ik net de putt voor birdie van 3 meter maar op 12 maakte ik hem na een goede ijzer 6 die op 3 meter van de vlag eindigde. Op 14 moest ik helaas een bogey noteren nadat ik vanuit de fairwaybunker in de greenside bunker terecht kwam. Op 15 pak ik die bogey gelijk terug na een goede drive en een gapwedge op 4 meter.

Op de mooie maar lastige par-3 16de sloeg ik een mooie ijzer-6 op 3 meter maar die putt gleed er helaas naast. Op 17 viel ie wel, van 5 meter, en op 18 moest ik vechten voor een par nadat ik op deze par 5 moest opleggen en de bal met mijn wedge in de greenside bunker pushte. Ik maakte een goede up and down voor par.

Op hole 1 mis ik van 3 meter voor birdie maar op 4, een par 5, viel de birdieputt van 4 meter wel. En ook op 6 viel ie na een goede ijzer-6 op 2,5 meter. Op 8 sloeg ik wederom een goede ijzer-6 - op een meter of 5 - en ook die putt viel erin. Op dat moment was ik 5 onder. Helaas moest ik een bogey noteren op de negende. Nadat ik de fairway had gemist, sloeg ik een flyer uit de rough met mijn ijzer 5 en nog 188 meter te gaan. De bal eindigde over de green in een bunker en ik had een heel lastig schot over. Door de verkeerde clubkeuze moest ik helaas een bogey opschrijven op de laatste hole, maar -4 is zeker niet slecht. Morgen iets meer fairways raken zou mooi zijn.

Leaderboard. Meer nieuws over het toernooi op GOLF.NL.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam