9 juli 2019

Hard aan swing gewerkt

Overzicht

9 juli 2019

Hard aan swing gewerkt

Deze week speel ik het Schots Open en volgende week The Open, het Brits Open dat dit jaar in Noord-Ierland plaatsvindt. Dat zijn dan vijf toernooien in vijf weken. Dat is veel en het is ook de reden dat ik twijfelde of ik wel in Schotland zou gaan spelen omdat ik natuurlijk topfit aan The Open wil beginnen. Uiteindelijk heb ik besloten deze week te starten omdat het zonde is zo’n mooi en groot toernooi als het Schots Open waarin veel punten te verdienen zijn voor de diverse ranglijsten te laten schieten.

Oplijnen

Wat ook scheelt, is dat ik afgelopen vrijdag de cut miste in het Iers Open. Het weekend niet halen is altijd vervelend, maar het is zeker geen ramp, ook de beste spelers van de wereld missen wel eens de cut. Ieder nadeel heeft z'n voordeel want nu had ik twee extra dagen om wat rust te nemen en om te trainen met mijn coach Phil. Zondag en maandag hebben we op The Dutch vooral aan mijn swing gewerkt. Bij het oplijnen bleek ik wat dicht te staan, dus te veel rechts te mikken. Zoals ik vaker heb gezegd, ook op mijn niveau is het heel belangrijk om de basis - set-up, oplijnen - steeds te controleren. Ook nam ik de club bij het begin van de swing iets te veel naar buiten weg. Daar hebben we hard aan gewerkt en ik moet zeggen dat mijn swing heel goed voelde. Maar trainen is heel anders dan een toernooi spelen, het is altijd afwachten hoe de swing zich houdt als het er echt om gaat. Het Schots Open wordt gespeeld op de Renaissance Club. Ik ken de baan niet, maar het schijnt niet echt een klassieke linkscourse te zijn zoals Lahinch vorige week in Ierland. We gaan het zien, ik heb in ieder geval weer veel zin om te spelen.

Lees meer over het Schots Open op Golf.NL

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam