2 juni 2019

IJzers deze week niet goed genoeg

@caption

Overzicht

2 juni 2019

IJzers deze week niet goed genoeg

Met een laatste ronde in 73 slagen ben ik 62ste geworden in The Memorial Tournament.

Als ik de week moet samenvatten dan moet ik zeggen dat vooral mijn ijzers niet goed genoeg waren. Muirfield Village is een lastige golfbaan, vooral de slagen naar de green. Als je aanvalt, en dat heb ik geprobeerd in het weekend, dan word je afgestraft. Ik heb deze week de ijzers ook aan de verkeerde kant gemist, en dat moet je hier absoluut niet doen. Wat ook niet helpt is dat ik vier dagen geen par of birdie heb weten te maken op de par-5 15de. Dan verlies je gewoon vijf a zes slagen op het veld op een hole, en dat is natuurlijk te veel. Vanaf de tee was het wel een stuk beter dan de weken hiervoor, maar naar de vlag was het niet simpelweg niet scherp genoeg. Ik weet dus waar ik aan moet werken.  

Het waren nuttige weken in Amerika, maar ik had het wat resultaten betreft natuurlijk beter willen doen. Twee keer de cut halen is niet slecht, maar van een eindnotering rond de 60ste plaats word je niet vrolijk. Je kan ook de cut missen en dan heb je helemaal niks. Nu doe je weer ervaring op op dit soort banen. Daar word je een betere golfer van en dat kan ik meenemen naar Europa deze zomer. Ik vlieg nu terug naar Nederland en dan speel ik over twee weken het BMW International Open.    


Leaderboard Meer nieuws over het toernooi op GOLF.NL

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam