20 juni 2019

Momenteel geen momentum

Overzicht

20 juni 2019

Momenteel geen momentum

In de eerste ronde van het BMW International op GC München Eichenried waren vooral mijn ijzers niet scherp genoeg. In de pro-am woensdag maakte ik nog acht birdies en een eagle, maar vandaag kreeg ik nooit het momentum. Na een goede birdie op mijn tweede hole (de 11e) meteen een bogey op de volgende met een 3-putt, dan kom je er niet lekker in. Ik maak gewoon te veel fouten, mis mijn ijzers op plaatsen waar je eigenlijk niet mag missen en dan heb je zomaar vier bogeys op de kaart. 

Ommekeer 

Het is niet zo dat ik heel slecht spel, maar het is te vaak net niet. Mijn ijzers zijn doorgaans heel goed, nu krijg ik ze niet dichtbij genoeg en geef ik mezelf te weinig birdiekansen, dat was in de toernooien in de VS eigenlijk ook al zo. Als je dan, zoals vandaag op hole 18, na een goede drive vanaf midden fairway een bogey maakt op een par-5 dan gaat het lastig worden. Dit soort periodes zijn frustrerend, maar ik heb het natuurlijk vaker meegemaakt en ik weet daarom ook dat als ik hard blijf werken en vechten dat de ommekeer vanzelf komt, hopelijk natuurlijk morgen al in de tweede ronde. 

Leaderboard

Lees meer over het toernooi op GOLF.NL

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam