31 mei 2019

Iets te veel bogeys voor sprong

Overzicht

31 mei 2019

Iets te veel bogeys voor sprong

Vandaag waren de condities goed om te scoren. Weinig wind in de ochtend, op de tweede negen wel iets meer. Ik speelde goed en constant vooral de eerste 14 holes. Veel fairways en greens en maakte een goede eerste birdie op 5 na een ijzer 4 in 2 op de green. De putt voor eagle bleef er net buiten. Op 6 wederom een goede kans van meter of vijf, maar die viel niet. Op 7 had ik een beetje pech, goede drive houten 3 recht op de vlag maar in plaats van in de bunker bleef ie weer hangen net buiten de bunker in de lip. Slope van 90 graden. Daar kon ik niet veel meer mee dan voorbij de vlag gaan: twee putts par. 

Op 9 sla ik een goede wedge op 1,5m voor birdie. Op 10 gevolgd door goede drive, ijzer 8 op zes meter en een par. Op 11 sla ik met een ijzer 2 net rechts naast de green, maar maak ik een goede up and down voor birdie. Op 12 dacht ik een goede bal te slaan, maar die bleef vliegen en eindigde over de green in de rough. Dat is een plek waar je niet moet zijn. Had ook geen goede ligging en met water voorbij de vlag moest ik voorzichtig zijn. Ik was te voorzichtig en mocht ik nog een keer chippen van bijna dezelfde plek! Ligging was gelukkig beter en die maakte ik wel: up and down voor bogey. Goede birdie op 14 na een wedge op twee meter en -3 voor de ronde. 

Er leek niets aan de hand op 15, zeker niet na de drive midden fairway. IJzer 2 naar de green, maar die blockte ik en eindigde in het water ver rechts naast de green. Moest droppen en had geen beste ligging. Ik sloeg over de green. Kansloze chip om erbij te krijgen op de snelle slopy greens en die chip eindigt op 10 meter. Gelukkig viel er wel een keer een lange putt, al was die helaas voor bogey. Op 16 goede ijzer 6 op meter of vijf van de vlag, maar de putt viel niet. Op 17 lukte helemaal niets behalve de putt voor bogey, die wel viel nadat ik twee bunkers had gezien; eerst vanaf de tee en toen bij de green. Op 18 vanuit de greenside bunker sloeg ik een wereldijzer 6, op twee meter bij de vlag. De putt was alleen zo snel dat ik 'm alleen hoefde aan te raken om er de vaart in te krijgen. Hij rolde nog een meter door. Toch is een par op de lastige 18de niet slecht. Helaas heb ik op de backnine net te veel bogeys gemaakt om echt een sprong te maken, maar dat gaan we morgen dan maar proberen!

Leaderboard

Lees meer over het toernooi op GOLF.NL.

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam