Old School golf in Rome

Overzicht

Old School golf in Rome

Ik ben wat eerder naar Rome gegaan om iets van de stad te kunnen zien en de verjaardag te vieren van mijn vriendin Melanie. Dat was erg leuk, want Rome is natuurlijk een prachtige stad. Tot maandag heb ik toeristje gespeeld, we zijn onder andere naar het Colosseum geweest, daarna ben ik me vol gaan richten op het Italiaans Open. Ik heb dat toernooi zes keer eerder gespeeld en ben een keer vierde en een keer vijfde geworden. Mooie resultaten, maar dat was niet op de Olgiata Golfclub waar we deze week spelen.

Strategie 

Er hebben in het verleden al flink wat grote toernooien plaatsgevonden op Olgiata, maar ik speel de baan voor het eerst. Het is een mooie, traditionele parkbaan die eind jaren ’50 is aangelegd. De fairways zijn vrij smal en de greens relatief klein. Het is echt een beetje Old School golf en daar ben ik een liefhebber van. De baan is stiekem nog best lang (6878 meter), maar het is niet zomaar op iedere hole blind de driver pakken en zo ver mogelijk slaan. Het is zaak een goede strategie te bepalen, waar kun je wel en waar kun je beter geen risico nemen. De conditie van de greens is prima, het gras op de fairways en in de rough is minder goed. Je moet hier de greens raken, anders kom je in de problemen. Je weet vooraf nooit hoe het zal gaan in een toernooi, maar dit is wel een type golfbaan waar ik goed uit de voeten kan.

Check-ups

Afgelopen week heb ik getraind en de gebruikelijke check-ups gedaan voor alle onderdelen van mijn spel. Er zijn altijd wat kleine dingetjes waar ik even extra aandacht aan moet geven, maar het spel voelt gewoon goed. Dat geldt ook voor het putten. Zoals ik vorige week al schreef heb ik mijn grip veranderd, de linkerhand is nu onder en dat blijf ik doen want het voelt nu al heel vertrouwd en ik sta met meer vertrouwen op de greens.

Ryder Cup

Het Italiaans Open is een van de Rolex Series toernooien en dat betekent een sterk deelnemersveld met mannen als Justin Rose, Shane Lowry en natuurlijk Francesco Molinari. Golf is nog niet heel groot in Italië maar de sport zit zeker in de lift. In 2022 wordt de Ryder Cup in Italië gespeeld, op de Marco Simone Golf and Country Club bij Rome. Dan hoop ik er ook bij te zijn, maar eerst heb ik natuurlijk mijn zinnen gezet op de Ryder Cup van volgend jaar in Amerika. De kwalificatie voor het Europese team is twee weken terug begonnen en in het Italiaans Open zijn veel punten te verdienen dus hopelijk kan ik een mooie eerste stap zetten. Volgende week een nieuw stuk op mijn site en je kunt me natuurlijk ook volgen op instagram en twitter.  

Lees meer over het toernooi op GOLF.NL

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam