12 september 2019

Ronde met twee gezichten

Overzicht

12 september 2019

Ronde met twee gezichten

Op de eerste negen holes ging zo’n beetje alles fout wat er fout kon gaan. Drie bogeys waarvan twee op par-5 holes en op hole 18 raakte ik na een afzwaaier met de driver ook nog eens een toeschouwer op zijn onderrug. Die man lag nog op de grond toen ik bij mijn bal arriveerde, en dan voel je je even heel erg slecht. Gelukkig kon hij vrij snel daarna opstaan en viel de schade mee. Dat was een grote opluchting voor mij, want een toeschouwer raken is echt heel erg vervelend. Het was niet makkelijk, maar ik heb wel geprobeerd de knop daarna weer om te zetten, want je moet door.

Aanvallen

Die +3 op de eerste negen holes kwam voor mij als een totale verrassing. In de oefenronden speelde ik goed en het inslaan vanochtend ging ook prima. Ik voelde totaal geen zenuwen op de eerste tee, en achteraf was ik misschien té ontspannen, je hebt wat wedstrijdspanning nodig om goed te spelen. Gelukkig heb ik de ronde op de tweede negen holes weten om te draaien en mijn caddie Maarten heeft daarin een belangrijke rol gespeeld. Maarten bleef positief en benadrukte dat ik de vlaggen moest gaan aanvallen, niet zo voorzichtig moest spelen. Dat heb ik gedaan met zes birdies als resultaat. Door die moeizame eerste negen was het mentaal een zware ronde, maar -3 is gezien de start natuurlijk een uitstekende score om het honderdste KLM Open mee te beginnen.

Leaderboard Lees meer over het toernooi op GOLF.NL



Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam