17 september 2019

Vlaggenschiptoernooi

Overzicht

17 september 2019

Vlaggenschiptoernooi

Toen ik zondagavond na het KLM Open thuiskwam, zat ik er flink doorheen. Spelen in eigen land kost gewoon veel extra energie, dat blijkt toch ieder jaar weer. Na mijn laatste ronde op The International was ik teleurgesteld omdat ik met iets beter putten zeker mee had kunnen doen om de overwinning. Toen de eerste emotie wat was weggezakt en ik terugkeek op het toernooi, kwam ook het besef dat een tiende plaats natuurlijk niet zo slecht is. Maandag heb ik lekker uitgeslapen, in de middag wat getraind en ’s avonds was ik een van de gasten in Peptalk bij Ziggo Sport.

Wentworth

Dinsdagochtend vroeg ben ik naar Londen gevlogen zodat ik twee volle dagen heb om me voor te bereiden op het BMW PGA Championship op Wentworth. Ik heb dat toernooi negen keer gespeeld en mijn beste resultaat is een elfde plaats in 2015. Vorig jaar miste ik de cut op een slag maar toen speelde ik met pijn in mijn pols en kon ik mijn normale niveau niet halen. Nu ben ik fysiek helemaal in orde en ik kijk uit naar spelen in wat het vlaggenschiptoernooi van de European Tour wordt genoemd. We spelen natuurlijk weer op de bekende West Course van de Wentworth Club waar ook het hoofdkantoor van de European Tour is gevestigd.

Toeschouwers

De afgelopen jaren stond het BMW PGA Championship in mei op de kalender, maar nu het US PGA Championship naar mei is verplaatst, spelen we in september. Omdat de FedExCup in Amerika al klaar is, is het deelnemersveld dit jaar extra sterk met mannen als Rory McIlroy, Shane Lowry, Jon Rahm, Justin Rose, Francesco Molinari, Tommy Fleetwood, Patrick Reed en Tony Finau. Er worden tienduizenden toeschouwers verwacht, dus het gaat een heel mooie week worden. In mijn voorbereiding zal ik vooral veel tijd doorbrengen op de oefengreen. Als ik wat meer putts weet te holen dan in het KLM Open dan kan ik ook in dit sterke veld bovenin meedoen. Donderdag start ik om 14:30 Nederlandse tijd en vrijdag om 10:40.

Verslag

Jullie zullen donderdag na mijn eerste ronde normaal gesproken geen verslagje van de ronde aantreffen op mijn site. Na overleg met mijn team heb ik besloten niet meer na iedere ronde iets te plaatsen. Vaak valt er niet heel veel bijzonders te melden over een ronde en om dan toch iedere keer iets te moeten schrijven levert weinig boeiends op. Daarom zal ik voortaan iedere dinsdag een wat groter stuk op de site plaatsen waarin ik terugkijk op het vorige toernooi en vooruitkijk naar het toernooi van die week. En op Twitter en Instagram blijf ik natuurlijk ook regelmatig leuke dingen posten. Als er echt iets nieuws te melden valt of ik als een heel bijzondere ronde heb gespeeld, zal ik wel iets op mijn site publiceren. Wat dat betreft zou het mooi zijn als ik donderdag na de eerste ronde toch een verslagje moet maken…

Lees meer over het toernooi op GOLF.NL

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam