Kleur aan een tegenvallend seizoen?

Kleur aan een tegenvallend seizoen?

Overzicht

Kleur aan een tegenvallend seizoen?

Kleur aan een tegenvallend seizoen?

Voor het elfde jaar op rij speel ik deze week het DP World Tour Championship in Dubai, de seizoenfinale van de European Tour. Het was kantje boord vorige week in het Zuid-Afrikaans Open, maar ik ben heel blij dat ik me toch heb weten te kwalificeren en die mooie reeks in stand heb weten te houden. De Earth Course van Jumeirah Estates ken ik na tien voorgaande edities natuurlijk erg goed en dat is zeker een voordeel. De door Greg Norman ontworpen baan heeft heel grote en sterk geonduleerde greens die flink snel zijn, goed putten en de lijnen lezen is een voorwaarde om goed te scoren. Met de slagen naar de vlaggen moet je ook zuiver zijn, op de green is vaak niet goed genoeg, de bal op de juiste plateaus laten stoppen en uphill putts proberen over te houden, alleen dan krijg je echte birdiekansen. De rough is niet extreem hoog dit jaar, maar de spincontrole is toch lastig te krijgen uit dat wat hogere gras, dus is het ook nu weer belangrijk fairways te vinden. Hole 18, een par-5, is de meest in het oog springende hole  met een beekje dat de hele fairway doorkruist.  Ik kan zeker goed uit de voeten op deze baan. In 2013 werd ik vierde en vorig jaar eindigde ik op de twintigste plaats.

 

Opladen

 

Dit wordt mijn vierde toernooi in vier weken tijd. Omdat ik niet top speel, kosten de toernooien extra veel energie. Vorige week in het Zuid-Afrikaans Open was ook weer een goed voorbeeld. Ik werd elfde met drie dubbel bogeys in het weekend, de ene nog onnodiger dan de andere. Als die dubbels gewoon bogeys zijn word ik zesde, daar zou ik vrede mee kunnen hebben, maar deze elfde plaats was heel teleurstellend.  Ik verpest het steeds op een paar holes, niet alleen in dit toernooi, maar eigenlijk het hele jaar al en dat is enorm frustrerend en vreet energie. Maar voor de grote seizoenfinale hier in Dubai kan ik me uiteraard nog een laatste keer dit jaar volledig opladen. Het is een geweldig toernooi om bij te zijn en hopelijk kan ik een tegenvallend seizoen toch nog wat kleur geven met een topprestatie.

 

Ik start donderdag de eerste ronde al vroeg in de ochtend, om 07:25. In Dubai is het drie uur later dan in Nederland.

 

Starttijden

 

Volg mij ook via Twitter en Instagram

 

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam