Niet rekenen maar proberen te winnen

Niet rekenen maar proberen te winnen

Overzicht

Niet rekenen maar proberen te winnen

Niet rekenen maar proberen te winnen

Vorig jaar speelden we in deze periode de Nedbank Golf Challenge op de Gary Player Country Club in Sun City. Dat toernooi is dit jaar geannuleerd, maar gelukkig is het Zuid-Afrikaans Open er voor in de plaats gekomen. Een toernooi met minder prijzengeld dan de Nedbank maar wel met veel historie want na het Brits Open is het Zuid-Afrikaans Open het oudste Open in de wereld. De golfbaan van de Gary Player Country Club is heel erg goed, een van de betere die de Tour aandoet. Wat anders is dan bij de Nedbank is de volgorde van de holes, de twee negens zijn voor dit toernooi omgedraaid. Normaal eindigen we op twee heel lastige holes, nu is wat hole 9 is in de Nedbank, een par-5 die in twee slagen te halen is, de slothole. Dat is even wennen, maar veel verschil maakt het natuurlijk niet.  

 

Sfeer

 

Sun City ligt op ongeveer 1800 meter boven zeeniveau, de bal vliegt daardoor een stuk verder. Je hebt hier ook te maken met een continu draaiende wind tussen de bergtoppen, afstanden inschatten is daarom heel erg lastig. Maar ik heb op deze baan al zes keer de Nedbank gespeeld, ben nooit slechter geëindigd dan 27ste dus ik weet dat ik goed met die omstandigheden kan omgaan. De sfeer rond dit Zuid-Afrikaans Open is wel heel anders. Bij de Nedbank komen er dertigduizend toeschouwers, staan er grote tribunes bij een aantal holes en leeft het heel erg. Nu is het vooral stil op de baan en is ook bijna alles op het resort gesloten. Als spelers mogen we alleen de hotelkamer uit om te trainen, spelen en te eten. Jammer, maar zoals ik eerder heb aangegeven, als spelers zijn we vooral blij dat er in deze lastige tijden überhaupt nog toernooien georganiseerd kunnen worden.  

 

Winnen

 

Om volgende week het DP World Tour Championship in Dubai te kunnen spelen, moet ik deze week hoog eindigen. Ik ben niet iemand die gaat uitrekenen welke positie ik precies nodig heb, ik begin dit toernooi gewoon zoals ik ieder toernooi begin, met het doel te winnen, dan komt de rest vanzelf goed.

Natuurlijk wil ik heel erg graag het eindejaarstoernooi in Dubai spelen, maar de wereld vergaat niet als dat niet lukt. Het is uiteindelijk maar één toernooi, maar wel een heel mooi toernooi dat ik niet wil missen dus ik ga er deze week alles aan doen om een topprestatie neer te zetten.

 

Starttijden

 

Volg mij ook via Twitter en Instagram

 

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam