14 februari 2020

Officiƫle start Joost Luiten Foundation

Overzicht

14 februari 2020

Officiƫle start Joost Luiten Foundation

Misschien hadden jullie al eerder gehoord over de Joost Luiten Foundation (JLF), maar nu zijn we ook officieel gestart. Ik ben er trots op dat de Foundation, in samenwerking met de partners NGF en het Jeugdfonds Sport, van de grond is gekomen. Het doel is zo veel mogelijk kinderen kennis laten maken met golf. Ik hoop dat de Foundation een groot succes wordt en daar kunnen jullie ook bij helpen door ‘Birdievriend’ te worden. Voor elke birdie die ik maak in een officiële wedstrijd kun je een zelf te bepalen bedrag doneren aan de Foundation. Over 'Birdievriend' worden en de doelstelling van de Foundation kun je alles lezen op www.joostluitenfoundation.nl 

Hieronder ook het officiële persbericht dat naar de media is gestuurd. 

PERSBERICHT 

Rotterdam, dinsdag 11 februari 2020

Joost Luiten Foundation van start:

Meer kinderen op de golfbaan!

‘Birdievrienden’ van Joost zorgen voor unieke financiering

 

Vandaag gaat de Joost Luiten Foundation (JLF) officieel van start. Doel van de stichting is om meer kinderen kennis te laten maken met de golfsport. Hiertoe initieert én ondersteunt de stichting projecten die zich hier specifiek op richten. De Joost Luiten Foundation is een initiatief van topgolfer Joost Luiten, in samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie (NGF) en het Jeugdfonds Sport. De eerste pilot van JLF - het opzetten van een Golfklas aan het Thorbecke College in Rotterdam – draait inmiddels op volle toeren. Leerlingen krijgen gedurende 20 weken les op het Seve Golfcenter, de Rotterdamse thuisbasis van Joost Luiten. Vervoer, materiaal en lessen worden geregeld.

 

Unieke financiering door ‘Birdievrienden van Joost’

De financiering komt voor een belangrijk deel van fans en volgers van Joost Luiten. Door aanmelding als ‘Birdievriend’ wordt bij elke birdie die Joost in een officiële wedstrijd maakt een – door de deelnemer zelf te bepalen - bedrag aan de stichting gedoneerd. Hoe beter Joost speelt, des te beter dat is voor de stichting, en dus voor golf in Nederland!

 

Iets terugdoen voor de golfsport

Met het opzetten van de stichting doet Joost iets terug voor de sport die hem zoveel heeft gebracht. “De jeugd is de toekomst, dat geldt zeker voor de golfsport in Nederland. Hoe meer kinderen kennismaken met golf, des te meer de sport zal groeien. Daarbij is het belangrijk dat kinderen een eigen visie op golf ontwikkelen, en mogelijke vooroordelen worden weggenomen. Daar wil ik mij, samen met partners NGF en Jeugdfonds Sport, met deze stichting voor inzetten.”

www.joostluitenfoundation.nl

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam