15 januari 2020

Hopelijk weer een sterke seizoenstart

Overzicht

15 januari 2020

Hopelijk weer een sterke seizoenstart

Ik sla donderdag om 10:05 Nederlandse tijd af in het HSBC Abu Dhabi Championship en ik kan niet wachten om weer toernooigolf te gaan spelen. Mijn laatste slag in een toernooi was 24 november vorig jaar in het eindejaarstoernooi van de European Tour in Dubai. Ik was daarna echt toe aan rust, maar na een week of twee ging het eigenlijk al weer kriebelen en kreeg ik zin om ballen te slaan. Het weer in Nederland was de afgelopen weken natuurlijk niet top voor golf, daarom was ik dan ook blij toen ik 5 januari in het vliegtuig zat naar Dubai om echt met de seizoenvoorbereiding te beginnen. Ik heb in ideale omstandigheden kunnen trainen en spelen op Jumeirah en op Emirates, de baan waar we volgende week de Dubai Desert Classic spelen. Mijn caddie Maarten Bosch en mijn coach Phil Allen waren er ook bij en de focus bij mijn swing lag op het tempo en de positie in de top van de backswing. Daarnaast hebben we natuurlijk weer heel veel tijd aan de shortgame en het putten besteed. 

-15 in 2019

Mijn spel voelt na die intensieve trainingsperiode heel goed en ik heb dan ook hoge verwachtingen deze week in Abu Dhabi. Ik heb het toernooi acht keer eerder gespeeld, altijd de cut gehaald en ben twee keer zesde, een keer vijfde en vorig jaar derde geworden met een score van -15. Duidelijk dus dat de baan mij heel goed ligt al is het jammer dat de rough dit jaar wat minder hoog is. Ik denk dat het vooral de wind zal zijn die het de spelers moeilijk kan gaan maken. Ik heb ten opzichte van eind vorig jaar weinig veranderd als het gaat om het materiaal, ik heb alleen vier nieuwe SM8 wedges van Vockey in mijn tas, 48, 50, 55 en 60 graden loft. Het HSBC Abu Dhabi Championship is een Rolex Series toernooi met een erg sterk veld en dus veel punten te verdienen voor de diverse rankings. Hopelijk kan ik het seizoen net als vorig jaar weer heel goed beginnen.

Starttijden  

Volg mij ook via Twitter en Instagram

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam