8 juli 2020

Hoge verwachtingen in Oostenrijk

Overzicht

8 juli 2020

Hoge verwachtingen in Oostenrijk

Op zondag 8 maart speelde ik mijn laatste officiële ronde, een 69 (-2) in de Qatar Masters. We zijn vier maanden verder en de European Tour gaat donderdag weer van start met het Austrian Open op de Diamond Country Club. Voor de coronastop werd ik tiende in Oman en een week later 21ste in Qatar met een heel slechte derde ronde, voor mijn gevoel had ik daar veel hoger moeten eindigen. Mijn vorm werd steeds beter, ook omdat ik een andere driver in mijn tas had gestopt waarmee ik weer met vertrouwen op de tee stond. Hopelijk kan ik die opgaande lijn deze week in Oostenrijk meteen weer doortrekken.

 

Winst 2013

 

In zo’n eerste toernooi na een paar maanden niet spelen ontbreekt het wedstrijdritme natuurlijk nog, toch ga ik donderdag met hoge verwachtingen van start. Ik bewaar heel mooie herinneringen aan de Diamond Country Club, in 2013 won ik hier het Lyoness Open. En op deze baan niet al te ver van Wenen ben ik ook al twee keer als derde geëindigd. Het is zeker geen korte baan, maar belangrijker dan lengte is zuiver zijn van de tee en richting de greens en dat is doorgaans mijn grote kracht.

Het Austrian Open is een klein toernooi van zowel de European Tour als de Challenge Tour met 500.000 euro prijzengeld. Vanwege de coronamaatregelen is er ook geen publiek, ik merkte tijdens de oefendagen al dat de sfeer heel apart is. Het is gewoon een stuk minder gezellig omdat er veel minder mensen op het terrein zijn en iedereen snel weer van de baan teruggaat naar het hotel. Maar mij hoor je absoluut niet klagen nu we weer toernooigolf kunnen spelen.

 

Wereldranglijst

 

Het is natuurlijk wel een heel vreemd seizoen geworden door corona en de lange pauze. De Race to Dubai is eigenlijk niet meer interessant, want iedereen behoudt voor volgend jaar de huidige speelrechten. Het is nog wel zaak om minimaal in de top-50 te staan van de Race to Dubai om aan het einde van het seizoen de Nedbank Challenge in Zuid-Afrika en het slottoernooi in Dubai te mogen spelen. Ook belangrijk is natuurlijk stijgen op de wereldranglijst, maar dat zal niet makkelijk zijn want de komende toernooien van de European Tour zijn niet heel sterk bezet en dan zijn er weinig punten te verdienen.

Ik sla donderdag om 12:50 af voor de eerste ronde van het Austrian Open. Ik heb begrepen dat het toernooi niet op televisie wordt uitgezonden, maar er zullen door de Tour ongetwijfeld veel filmpjes gemaakt worden die op social media en de site te zien zullen zijn. Hopelijk komen er ook flink wat filmpjes van mij, want dat betekent dat ik goed sta te spelen en meedoe om de overwinning…

 

Foundation

 

Ik heb me de afgelopen maanden zeker niet verveeld, vooral omdat ik ben verhuisd en daar komt een hoop gedoe bij kijken. De lessen van de Joost Luiten Foundation op Golfcenter Seve zijn ook doorgegaan en ik vind het mooi om te zien dat sommige kinderen heel enthousiast zijn geworden. Er zijn er natuurlijk ook bij die golf niks vinden, en dat is ook helemaal prima. Maar ik geniet ervan als ik zie dat iemand die normaal gesproken waarschijnlijk nooit met golf in aanraking zou zijn gekomen zoals Felipe uit het filmpje hieronder, dankzij de Foundation echt gegrepen wordt door de sport, net als ik jaren geleden. We gaan daarom zeker door met een vervolgtraject en het aanbieden van gratis golflessen aan schoolkinderen.  Wil je meehelpen om golf in Nederland te laten groeien dan kun je birdievriend worden van mijn Foundation. Klik hier als je meer wilt weten.

 

 
 

Het is definitief: de Joost Luiten Foundation en het Thorbecke Lyceum gaan volgend jaar door met Schoolproject Rotterdam🏌🏽‍♂️! Wil jij ook golfles tijdens school? Check www.joostluitenfoundation.nl #golfNL #golflessen #kidsgolf #schoolgolf #golfschool #jlf #Luiten #thorbecke @joostluitenfoundation @joostluitenofficial @felipe.vr_

Een bericht gedeeld door Joost Luiten Foundation (@joostluitenfoundation) op

 

Volg mij ook via Twitter en Instagram

 

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam