23 juni 2020

Spelen in Oostenrijk

Overzicht

23 juni 2020

Spelen in Oostenrijk

 De European Tour leek op 22 juli weer van start te gaan met de British Masters, het eerste van zes toernooien in de UK Swing. Vorige week maakte de Tour bekend toch al eerder te beginnen met twee toernooien in Oostenrijk, het Austrian Open (9-12 juli) en de Euram Bank Open (15-18 juli). Het zijn kleine toernooien die zowel tellen voor de European Tour als de Challenge Tour. Maar ik ga wel aan allebei die toernooien meedoen. Na een paar maanden zonder toernooigolf, heb ik heel veel zin om weer te spelen. Het Austrian Open wordt gehouden op de Diamond Country Club. Op die baan won ik in 2013 het Lyoness Open, dus wie weet kan ik in dat eerste toernooi meteen meedoen om de overwinning. Een week later speel ik dan ook de Euram Bank Open, want ik ben toch al in Oostenrijk en een extra toernooi is sowieso goed voor het speelritme.

 

Keuzes

 

Mijn schema daarna is nog niet helemaal duidelijk. Ik heb me gekwalificeerd voor het US PGA Championship, een major. Dat toernooi wordt van 6 t/m 9 augustus zonder toeschouwers gespeeld in Californië. Een major wil ik in principe niet laten schieten, maar ik ga op het laatste moment een besluit nemen, de inschrijfdeadline voor mij is 19 juli. Wat zeker in mijn afweging gaat meespelen, is of de verplichting om twee weken in quarantaine te gaan dan nog steeds geldt. Als ik besluit het US PGA over te slaan, dan richt ik me op de UK Swing. Van die zes toernooien in Engeland en Wales speel ik er dan waarschijnlijk vijf. Twee van die toernooien – de Celtic Classic en het Wales Open – worden gespeeld op Celtic Manor. Die baan ligt me heel goed want ik won er in 2014 het Wales Open. Ik heb dus nog wat keuzes te maken, maar zeker is dat ik 9 juli begin met het Austrian Open.

 

Apart

 

Het zal wel wennen zijn, niet zozeer omdat het mijn eerste toernooi wordt in lange tijd, wel omdat de sfeer heel apart zal zijn. We spelen zonder toeschouwers, er zijn geen tribunes, players lounges of sponsortenten. We mogen geen coaches of familie meenemen, alleen een caddie. Er zijn ook geen courtesy cars, iedereen moet zelf voor vervoer zorgen. Ik ga dan ook met mijn eigen auto naar Oostenrijk. Ook worden alle spelers en caddies bij aankomst getest op corona. Liever heb je dat allemaal niet, maar het hoort er op dit moment nu eenmaal bij en ik ben vooral blij dat ik straks weer toernooigolf kan spelen.

 

Grip

 

De afgelopen periode heb ik een paar kleine technische veranderingen doorgevoerd. De belangrijkste is een aanpassing van mijn grip. Mijn rechterhand was wat sterk geworden, daardoor sloeg ik vooral met de ijzers iets te veel draw. Mijn rechterhand zit nu een fractie meer naar links gedraaid op de shaft, meer in een neutrale positie, en dat geeft meer controle over mijn balvlucht. Nu ik weet dat er een toernooi aan zit te komen, ben ik begonnen met meer wedstrijdgericht trainen. 9 juli is nog even weg, maar de gedachte dat ik straks weer met een scorekaart in mijn achterzak de eerste tee opstap motiveert me nu al heel erg.

 

Kalender European Tour 

 

Volg mij ook via Twitter en Instagram

 

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam