12 mei 2020

Eerste zege in 2020...

Overzicht

12 mei 2020

Eerste zege in 2020...

Toen de European Tour een paar weken terug vroeg of ik mee wilde doen aan de BMW Indoor Invitational Powered by Trackman heb ik meteen ja gezegd. Het leek me een heel leuk initiatief, zeker in een periode dat de Tour door corona noodgedwongen stilligt. De reacties na de eerste wedstrijd afgelopen weekend op de Old Course van St Andrews waren heel enthousiast, van de spelers en van de mensen die de beelden hebben bekeken. De techniek van Trackman en de simulatoren zijn tegenwoordig zo goed, het voelt bijna alsof je echt op de baan speelt.

 

Goede doelen

 

Ondanks een bogey op de laatste hole wist ik te winnen met een ronde 66 (-6). Ook al speel je op een simulator, ik voelde op een gegeven moment echt de spanning. Als ik een wedstrijd speel wil ik altijd winnen, dat was nu niet anders. In deze periode zonder toernooien mis ik dat het meest, de competitie, andere spelers proberen te verslaan, voor dat gevoel ben ik professional geworden en dat geldt denk ik voor iedereen op de Tour.  

Voor mijn overwinning kreeg ik een cheque van 10.000 euro om aan een goed doel te besteden. De helft heb ik geschonken aan het Erasmus Medisch Centrum voor de strijd tegen het corona-virus, de andere helft gaat naar mijn Foundation.  De komende weken worden er nog vier wedstrijden gespeeld op Royal Portrush, Golfclub München Eichenried, Valderrama en Wentworth dus hopelijk kan ik nog meer geld bij elkaar slaan voor mooie doelen.

 

 

Herstart European Tour 

 

Het eerste toernooi op de kalender van de European Tour is nu nog de British Masters (30 juli – 2 augustus), maar ik heb begrepen dat de Tour hoopt een week eerder al een toernooi te kunnen spelen, dat zou ook in Engeland zijn en in ieder geval zonder publiek. Het idee is vier toernooien achter elkaar te spelen in Groot-Brittannië zodat er tussendoor relatief weinig gereisd hoeft te worden. Laten we hopen dat er in juli inderdaad weer gespeeld kan worden, maar als je leest hoeveel mensen er nu nog besmet zijn en nog steeds worden met corona blijft het natuurlijk twijfelachtig. Het is afwachten, en veel belangrijker dan een golftoernooi is en blijft natuurlijk de strijd tegen corona. 

 

Blije reacties

 

Vorige week maandag heb ik voor het eerst weer buiten kunnen trainen en spelen, op Bernardus Golf, de baan van mijn sponsor. Dat was heel lekker. Voorlopig ga ik drie keer in de week naar Bernardus, zodra er iets van zekerheid is dat het eerste toernooi gespeeld kan worden zal ik de trainingsintensiteit opvoeren. Gisteren zijn de banen gelukkig ook weer open gegaan voor alle golfers in Nederland. Mooi om zo veel blije reacties te zien op social media van mensen die hun sport heel erg gemist hebben. Golf kan natuurlijk ook heel goed met inachtneming van de anderhalve meter afstand. Geniet van jullie rondjes op de baan en laten we ons vooral allemaal aan de restricties houden zodat het coronavirus zich niet verder verspreidt.

 

Volg mij ook via Twitter en Instagram

 

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam