2x Zuid-Afrika en dan hopelijk Dubai

2x Zuid-Afrika en dan hopelijk Dubai

Overzicht

2x Zuid-Afrika en dan hopelijk Dubai

2x Zuid-Afrika en dan hopelijk Dubai

Vijf jaar geleden heb  ik voor het laatst op Leopard Creek gespeeld en het is een feest om voor het Alfred Dunhill Championship weer terug te zijn op deze baan aan de rand van het Krugerpark. Golftechnisch is het een heel goede baan, er zitten geen slechte holes tussen. Hole 13 is de bekendste hole, vanaf de hooggelegen green kijk je ver het wildpark in, dan vergeet je soms bijna even dat je met een toernooi bezig bent, zo bijzonder is die plek. Ik wist ook nog dat het hier bloedheet kan zijn in deze tijd van het jaar. Dinsdag tijdens de pro-am was het ook raak, een graad of 45. We mochten in een buggy, maar de stoelen werden op een gegeven moment zo heet dat je er niet meer op kon zitten. Gelukkig viel er dinsdagnacht wat regen en is het hier flink afgekoeld naar een graad of dertig en de verwachting is dat de temperatuur de komende dagen ook zo blijft.

 

Verklaring 

 

Vorige week in het Joburg Open miste ik de cut. De eerste ronde lukte er nauwelijks iets en kwam ik met +3 binnen. De tweede ronde ging een stuk beter, 17 greens in regulation, maar ik maakte te weinig putts om de opgelopen schade te repareren. Ik speel voor mijn gevoel helemaal niet zo slecht de laatste weken, maar scoren lukt gewoon te weinig. Een verklaring heb ik eigenlijk niet, in golf heb je helaas dit soort periodes. Leopard Creek is een baan die me in ieder geval goed ligt, dus hopelijk komt er deze week wel een goed resultaat uit.

 

Afdwingen

 

Ik was van plan volgende week het Golf in Dubai Championship te spelen, maar heb besloten toch in Zuid-Afrika te blijven voor het Zuid-Afrikaans Open. Het toernooi in Dubai begint al op woensdag en ik kan op z’n vroegst dinsdag pas in Dubai arriveren. Het Zuid-Afrikaans Open wordt gespeeld op de Gary Player Country Club, een baan die ik goed ken van de Nedbank Challenge en die me ook wel ligt. Daarom kies ik nu toch voor dat toernooi. Hopelijk speel ik een week later dan wel in Dubai, want mijn doel is natuurlijk deelname afdwingen aan het DP World Tour Championship op Jumeirah Estates.

 

Starttijden

 

Volg mij ook via Twitter en Instagram

 

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam