8 november 2020

Mindere dag meteen fataal

Overzicht

8 november 2020

Mindere dag meteen fataal

Ik speelde de eerste twee dagen heel makkelijk en soepel in de Cyprus Showdown op Aphrodite Hills. Met ronden 67 en 65 stond ik met -10 in de top van het klassement.Vooral de bijna albatross op hole 18 – tweede slag een paar centimeter van de hole - was mooi. In het format van de Showdown werden de scores van de eerste twee dagen geschrapt, alle spelers die de cut haalden begonnen weer op nul. Helaas was mijn spel de derde dag wat minder goed. Ik maakte te weinig birdies omdat de putter koud was en door een shank van midden fairway moest ik een heel dure birdie noteren op de par-5 derde hole. Ik eindigde met 70 slagen nog wel onder par, maar -1 was twee slagen te veel om de laatste dag ook te mogen spelen.

 

Voorstander

 

Ik ben absoluut voorstander van andere formats dan alleen maar 72 holes strokeplay. Maar bij deze opzet zet ik wel mijn vraagtekens. Ik denk dat het voor de tv-kijkers leuk is, maar ik mis toch een bepaalde vorm van beloning voor goed spel de eerste dagen. Als je eenmaal veilig binnen de cutlijn zit, is verdedigend golfen eigenlijk het verstandigst, je wordt niet uitgedaagd om meer birdies te maken. Maar hoe dan ook goed dat de European Tour experimenteert met andere spelvormen en zo een groter en breder publiek probeert te trekken. Waar ik sowieso groot voorstander van ben is meer matchplay, dat vind ik een heel mooie en eerlijke spelvorm.

 

Afsluiten

 

Nu een week thuis in Nederland en hard aan mijn spel werken voor de laatste reeks toernooien dit jaar. Het is vooral door corona natuurlijk een heel vreemd seizoen, en qua prestaties voor mij ook tegenvallend. Hopelijk kan ik het jaar wel goed afsluiten, het eerste doel is kwalificatie voor het grote eindejaarstoernooi in Dubai.

 

Volg mij ook via Twitter en Instagram

 

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam