7 oktober 2020

Ik zie gelukkig weer scherp...

Overzicht

7 oktober 2020

Ik zie gelukkig weer scherp...

Met een lapje voor mijn rechteroog ben ik dinsdagochtend naar Londen gevlogen voor het BMW PGA Championship op de West Course van Wentworth. Bij het schoonvegen van de schoorsteen van de open haard in mijn huis afgelopen maandag kreeg ik wat asrestjes in mijn oog, bij controle in het ziekenhuis bleek het hoornvlies licht beschadigd te zijn. Gelukkig herstelt dat snel en mocht ik na 24 uur het lapje weer van mijn oog halen. Vandaag heb ik ook zonder problemen een oefenronde kunnen spelen. Mijn oog is alleen nog licht geïrriteerd als ik scherp omhoog of opzij kijk. Volgens de arts moet ook dat snel voorbij zijn en kan ik, met drie keer per dag een zalfje smeren, gelukkig gewoon spelen in dit belangrijke Rolex Series toernooi.

 

Driver-houten-3

 

Vorig jaar werd het BMW PGA Championship in september gespeeld, aan het einde van de zomer waren de fairways toen vrij hard en kreeg je rol op de bal. Daar is nu niet of nauwelijks sprake van. De fairways zijn nat en zacht, de holes spelen daardoor erg lang. Op hole 1 sloeg ik vandaag driver-rescue en op hole 3, ook een par-4, zelfs driver en daarna een houten-3. De greens zijn ondanks de regen in prima conditie, want ze hebben hier net als op Augusta National, de baan van de Masters, onder de greens het subair systeem waarmee ze lucht omhoog kunnen blazen en water wegzuigen.

 

Weersvoorspelling

 

Ik heb donderdag een vroege starttijd, 08:35, en de voorspelling is veel wind en regen in de ochtend. In de middag lijkt het droog te worden met veel minder wind. Dat zou natuurlijk ongunstig zijn voor mij, maar zo gaat dat nu eenmaal, soms zit de draw mee – zoals vorige week in de eerste ronde in Schotland  - en soms zit het tegen. Ik hoop natuurlijk wel dat de weersvoorspelling niet uitkomt… Hoe dan ook ben ik blij dat ik alles weer scherp zie, mijn spel voelde de afgelopen twee weken een stuk beter dus hopelijk ook deze week een goed resultaat.   

 

Starttijden

 

Volg mij ook via Twitter en Instagram

 
 

Little accident in the house. Eye is a little damaged but should be fine in 1 or 2 days the doctor saidπŸ’ͺπŸ‘πŸ‘¨πŸΌ‍βš•οΈ Looks worse with the eye patch and mask then it isπŸ™ˆ - #oops #accident #eye #shouldbefine #dontworry #eyepatch #mask #thanksdoctor #neverworkinthehouseagain

Een bericht gedeeld door Joost Luiten 🏌 (@joostluitenofficial) op

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam