18 september 2020

Ik moet aan de bak

Overzicht

18 september 2020

Ik moet aan de bak

Deze week zou het KLM Open gespeeld worden op Bernardus Golf & Memories. Maar dat toernooi is net als veel andere golftoernooien geannuleerd, en ik hoef hier natuurlijk niet uit te leggen waarom. Ik was afgelopen donderdag wel op Bernardus om de prijsuitreiking te doen bij een door KLM, ING, Bernardus en TIG Sports georganiseerde golfdag voor een grote groep betrokkenen bij “ons” Open. Het was een prachtige dag met schitterend weer, en uitkijkend over de baan dacht ik onvermijdelijk toch even hoe het geweest zou zijn, deze week het KLM Open op Bernardus. De baan is nog jong, maar nu al in geweldige conditie. Ik weet zeker dat de spelers lovend zullen zijn over de baan en dat we hier de komende jaren heel mooie KLM Opens gaan krijgen.

 

Focussen

 

Deze week heb ik vooral hard getraind, want zoals ook bekend bij jullie, speel ik niet bepaald top de laatste tijd. In alle eerlijkheid vind ik het spelen van toernooien in de bubbel vanwege corona lastig. Van hotel naar de golfbaan en van de golfbaan weer terug naar het hotel, meer is niet toegestaan. Ik mis de normale sfeer en de gezelligheid en op de baan heb ik zonder publiek vaak moeite met focussen. Maar dat mag allemaal geen excuus zijn voor mijn mindere spel, ik moet aan de bak want er komen een paar mooie toernooien aan (zie ook de kalender). Volgende week het Iers Open, dan twee grote Rolex Series toernooien waar veel punten te verdienen zijn, het Schots Open en het BMW PGA Championship.

 

Dubai

 

Na het BMW PGA heb ik een week vrij en dan speel ik het Italiaans Open, het Cyprus Open en misschien ook het tweede toernooi in Cyprus. Daarna zijn er nog een paar vrije weken op de kalender van de European Tour tot aan het slottoernooi in Dubai (10-13 december). Ik begrijp dat de Tour druk bezig is die weken in te vullen met toernooien, maar of dat lukt is afwachten. Zeker is dat ik het slottoernooi in Dubai wil spelen, dan moet ik in ieder geval bij de top-60 van de Race to Dubai staan. Momenteel ben ik slechts 79ste, maar met een paar goede resultaten kan ik natuurlijk snel stijgen.   

.

Volg mij ook via Twitter en Instagram

 

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam