Klaar voor nieuw seizoen

Overzicht

Klaar voor nieuw seizoen

Het Abu Dhabi HSBC Championship van deze week is een Rolex Series toernooi, er zijn dus veel punten te verdienen voor de Race to Dubai en de wereldranglijst. Met een mooi resultaat kan ik bij de start van het seizoen meteen goede zaken doen. Omdat het slottoernooi in Dubai dit jaar een paar weken later werd gespeeld, half december pas, was de winterpauze vrij kort. Andere jaren nam ik na Dubai eerst een week of twee helemaal rust, nu ben ik terug in Nederland meteen weer de sportschool ingedoken en ik ben ook vrij snel ballen gaan slaan. 

 

Caddie

 

Vorige week woensdag ben ik naar Dubai vertrokken om me in ideale omstandigheden voor te kunnen bereiden op de seizoenstart. Mijn nieuwe caddie Jason Hempleman was er ook al bij in Dubai zodat hij mijn spel goed kon leren kennen. Jason weet nu de afstanden die ik sla, dat is ook allemaal niet zo ingewikkeld. Tijdens de oefenrondjes ging de samenwerking prima, in een wedstrijd als iedere slag telt zal het anders zijn, maar Jason is een heel ervaren caddie dus ik denk dat het allemaal heel soepeltjes zal verlopen.

 

Eagle

 

In het verleden heb ik goede resultaten behaald in Abu Dhabi. Twee keer werd ik zesde, in 2016 vijfde en twee jaar terug eindigde ik als derde na een laatste ronde 65. Vooral de eagle op hole 18, een par-5, was lekker. Goede drive, perfecte 3-wood op een meter of zeven en ik maakte de putt, dat zijn mooie momenten die je bij blijven.

De baan van de Abu Dhabi GC is met 6989 meter zeker niet kort. Lengte van de tee is dan ook een voordeel, maar nog belangrijker is dat je de bal op de fairways krijgt en dat is doorgaans mijn kracht. Ik vind het wel jammer dat de rough dit jaar niet al te straffend is en de greens zijn ook aan de zachte kant, dat is in het voordeel van de longhitters. Maar de zon schijnt hier natuurlijk volop, de greens zullen daardoor wel wat harder worden de komende dagen en dan is naar de vlaggen slaan ook vanuit niet al te hoge rough toch een stuk lastiger.

 

Ondanks de vrij korte winterbreak, heb ik erg veel zin om weer te spelen. Een groot Rolex Series toernooi, een sterk deelnemersveld, goede golfbaan in perfecte conditie en mooi weer, als je dan niet staat te trappelen als topgolfer kun je beter stoppen. In Abu Dhabi is het drie uur later dan in Nederland. Donderdag sla ik af om   11:55 lokale tijd.

 

Starttijden

 

Volg mij ook via Twitter en Instagram

 

 
 

Een bericht gedeeld door Joost Luiten 🏌 (@joostluitenofficial)

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam