Zanderige greens in Dubai

Overzicht

Zanderige greens in Dubai

De week begon voor mij met een hoop gedoe. In een onbewaakt moment klikte ik maandag een vinkje aan op mijn telefoon en dat bleek niet zo handig. Mijn accounts van Instagram en Twitter werden gehackt. Maandag ben ik daar met de hulp van mensen die er wél verstand van hebben, nog flink mee bezig geweest. Inmiddels heb ik Insta terug, Twitter nog niet, maar hopelijk komt dat ook snel in orde.  Het zorgde even voor flink wat onrust, maar ik heb het snel van me afgezet want ik wilde me natuurlijk concentreren op de Dubai Desert Classic van deze week.

 

Fit

 

Op de een of andere manier heb ik in dit toernooi de voorgaande jaren een stuk minder goed gepresteerd dan in Abu Dhabi. Vorig jaar speelde ik drie dagen prima, maar zakte ik zondag met een laatste ronde 79 ver terug. In 2018 en 2019 miste ik de cut. Het hielp niet dat ik in 2018 in de toernooiweek drie keer naar de tandarts moest voor een wortelkanaalbehandeling en in 2019 was ik tijdens het toernooi een dag ziek en ik had last van mijn rug en mijn nek.  Nu voel ik me heel fit, dus hopelijk een veel beter resultaat.

Ik kan zeker goed uit de voeten op de Majlis Course van de Emirates Golf Club, in 2016 werd ik hier achtste in de Dubai Desert Classic. Vorige week in Abu Dhabi speelde ik ook prima, maar op zaterdag leverde ik flink in met twee mindere drives en daardoor een dubbel-bogey op 17 en bogey op de makkelijke par-5 18de. Dat zijn heel dure slagen die er mede voor zorgden dat ik niet in de top-10 eindigde. Maar er waren vooral veel positieve dingen in het eerste toernooi van het jaar. In ronde 1, 2 en 4 in totaal slechts één bogey maken in lastige omstandigheden vanwege de wind is gewoon goed.

 

Zand

 

De greens zijn deze week helaas niet al te best, heel zanderig en ik heb begrepen dat ze na het toernooi alle greens meteen gaan vernieuwen. Ondanks het zand zijn de greens wel snel want ze worden geregeld gerold en zijn heel erg uitgedroogd. De rough is hoger en meer straffend dan vorige week in Abu Dhabi, nog belangrijker dus om fairways te vinden. Ik sla donderdagochtend om 08:40 lokale tijd af, in Dubai is het drie uur later dan in Nederland.

 

Starttijden

 

Volg mij ook op Instagram (even niet op Twitter…)

 
 

Een bericht gedeeld door Joost luiten (@joostluitenofficial)

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam