Lage scores in Portugal Masters

Overzicht

Lage scores in Portugal Masters

Ook dit jaar wordt de Portugal Masters gespeeld op de baan van Dom Pedro Victoria en dan weet je dat serieus lage scores nodig zijn om bovenin mee te doen. Oliver Fisher maakte hier een paar jaar terug als eerste speler op de European Tour een rondje 59. De winnende score zal ook dit jaar ongetwijfeld flink onder par zijn want de rough stelt niet zo veel voor en de baan speelt vrij zacht omdat het hier in Vilamoura de afgelopen dagen een paar keer geregend heeft. Voor de toernooidagen wordt mooi weer voorspeld en als de wind het laat afweten dan wordt het prijsschieten met heel veel birdies.

 

 Ingewikkeld

 

Ik heb de Portugal Masters zes keer eerder gespeeld. Bij mijn eerste optreden in 2010 werd ik tweede, vorig jaar miste ik de cut. Om deze week hoog te eindigen moet ik de domme foutjes vermijden. In mijn laatste toernooi op Mallorca voelde mijn spel zeker niet slecht, maar door een paar keer greens te missen met korte ijzers maakte ik onnodige bogeys. Op banen waar laag wordt gescoord loop je dan meteen achter de feiten aan want je moet heel veel birdies maken om de schade te repareren.

Ik heb afgelopen week in Nederland uiteraard getraind. In Mallorca ging ik met de ijzers te veel shapen, verschillende balvluchten slaan waar dat eigenlijk niet echt nodig was. Soms moet je de bal natuurlijk manoeuvreren om bij een pin te komen, maar als het makkelijk kan dan moet ik het niet onnodig ingewikkeld maken, gewoon recht op die vlag.

 

Golfjaar

 

Volgende week speel ik het AVIV Dubai Championship en de week erna hopelijk ook het Tour Championship. Als journalisten vragen wat ik moet doen om die seizoensfinale te halen geef ik altijd hetzelfde antwoord: goed spelen. Ik ben niet iemand die naar de ranglijsten gaat kijken en rekenen wat ik precies moet doen om me te kwalificeren. Goed golf spelen, dan komt de rest vanzelf.

Mocht ik me niet plaatsen voor het Tour Championship, dan zit het golfjaar er sowieso nog niet op voor mij. Het Joburg Open, het eerste toernooi van het nieuwe seizoen, sla ik over, maar in december speel ik wel het South African Open en het Alfred Dunhill Championship. In die twee toernooien hoop ik meteen een goede start te maken in het nieuwe seizoen. Daarna heb ik een week of vijf de tijd om eerst wat rust te nemen en me daarna voor te bereiden op mijn eerste toernooi in 2022 in Abu Dhabi. Maar de focus is nu natuurlijk volledig op de Portugal Masters.

 

Starttijden

 

Volg mij ook op Twitter en Instagram

 
 

Een bericht gedeeld door Joost luiten (@joostluitenofficial)

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam