Nu die foutjes nog...

Overzicht

Nu die foutjes nog...

Ik kijk met gemende gevoelens terug op de Omega European Masters. Ik speelde prima, leek op weg naar een plek in de top-15 maar met bogeys op hole 16 en 18 in de laatste ronde viel ik terug. Slecht eindigen laat altijd een zure smaak na. Op hole 18 sloeg ik mijn afslag net te veel links en via een tak springt de bal helemaal weg. Over de 72 holes op de prachtig gelegen baan van Crans-sur-Sierre maakte ik sowieso te veel van die foutjes om helemaal bovenin mee te doen. Vijf bogeys op 18 holes zoals zondag is op dit niveau gewoon veel te veel. Maar er waren gelukkig ook meer dan genoeg goede dingen. De eagle op hole 7, die mooie korte par-4, was bijvoorbeeld lekker. Een 3-wood op ruim een meter van de hole en ik maakte de putt. Metzestien birdies en een eagle op 72 holes is natuurlijk ook niks mis.

 

Sfeer

 

Vorige week in Tsjechië in mijn eerste toernooi na de lange onderbreking de cut gehaald en nu in Zwitserland een 23ste plaats. Dat is zeker niet slecht, maar ik wil natuurlijk veel meer. Het toernooi in Denemarken deze week sla ik over. Ik ga in Nederland hard trainen voor een belangrijke serie toernooien te beginnen natuurlijk met het BMW PGA Championship op Wentworth. Dat is altijd een prachtig toernooi, het deelnemersveld is dit jaar heel sterk en ik heb begrepen dat er op dit moment alleen voor de donderdag nog een paar tickets te koop zijn. Het wordt dus vier dagen volle bak en een geweldige sfeer.

 

Speelrecht 2023

 

Ik krijg de laatste tijd regelmatig vragen over mogelijk verlies van mijn Tourkaart aan het einde van het seizoen nu ik ben weggezakt vanwege de speelpauze die ik had ingelast. Ik ga er met de toernooien die dit seizoen nog komen vanuit dat ik ruimschoots binnen de top-123 van de jaarranglijst eindig, dat schijnt nu de laatste plek te zijn voor een Tourkaart. Stel dat dat toch niet lukt, dan kan ik altijd een beroep doen op de Career Money List, daar mag je één jaar op terugvallen, dus sowieso maak ik me geen enkele zorgen over speelrecht in 2023. Maar nogmaals, er komen nog meer dan genoeg toernooien om flink te stijgen op de jaarranglijst van de DP World Tour en ik heb het volste vertrouwen dat dat ook gaat lukken. 

 

Volg mij ook op Instagram

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam