Moeite met nieuwe ijzers

Overzicht

Moeite met nieuwe ijzers

Ik was zeker niet ontevreden over mijn spel in het Zuid-Afrikaans Open. Na de eerste ronde in gelijk par moest ik aan de bak om in ieder geval de cut te halen. Dat lukte met een goede tweede ronde in -3 zonder een enkele bogey. De derde ronde was ik na negen holes met drie birdies en een eagle -5 en leek een hoge klassering mogelijk. In de resterende 27 holes van het toernooi creëerde ik helaas te weinig kansen op birdie en uiteindelijk werd ik met -7 gedeeld 23ste.

 

Ijzers

 

Deze week had ik nieuwe ijzers in de tas. Dat pakte niet goed uit, ik moest heel erg wennen en het gevoel was niet echt lekker. Soms moet je nieuwe dingen proberen en die ijzers zijn natuurlijk heel goed, maar het moet ook bij je passen. Ik ga maandag op de range meer testen met iemand van Titleist erbij. Als ik het goede gevoel dan nog steeds niet heb, val ik waarschijnlijk terug op mijn oude ijzers die ik ook heb meegenomen. De ijzers liepen dus niet lekker, maar alle andere onderdelen van mijn spel waren prima, vooral over het chippen en putten was ik heel erg tevreden.

 

Punten

 

We speelden het Zuid-Afrikaans Open op de baan van het Blair Atholl Golf & Equestrian Estate. Die baan was vooral heel lang en eerlijk gezegd een beetje saai. De longhitters waren erg in het voordeel ook omdat de rough niet veel voorstelde. Komende week speel ik het Alfred Dunhill Championship op Leopard Creek, een van mijn favoriete banen die grenst aan het Kruger Park. Dat betekent heel mooie uitzichten, maar de holes zijn ook gewoon erg goed. Niet zomaar hard beuken van de tee, maar nadenken en in positie blijven. De eerste punten voor het nieuwe seizoen heb ik in ieder geval binnen, hopelijk komen er komende week heel wat punten bij.

 

Volg mij ook op Instagram

 
 

Een bericht gedeeld door Joost Luiten (@joostluitenofficial)

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam