Mijn doelen voor 2022

Overzicht

Mijn doelen voor 2022

 
2021 is voorbij, en dan ga je automatisch even terugkijken. Ik zal niet zeggen dat het een jaar was om heel snel te vergeten, dat vind ik veel te dramatisch klinken, maar het is niet bepaald het mooiste jaar in mijn carrière geworden. Plek 292 op de wereldranglijst en 89ste in de Race to Dubai, dat zijn geen getallen waar ik heel blij van word. Maar ik zit nog vol met ambities en doe er alles aan om van 2022 een topjaar te maken!

 

Ik heb het afgelopen seizoen door blessures voornamelijk tegen mezelf moeten vechten. Aan het begin van het jaar last van mijn schouder en vanaf mei het gedoe met mijn darmen dat me maanden parten heeft gespeeld. Ik wil het niet als excuus aanvoeren, maar het is gewoon een feit dat ik niet top kan zijn op de golfbaan als ik fysiek niet honderd procent ben. Dat geldt voor iedere golfer denk ik, met uitzondering van Tiger Woods natuurlijk…

Een andere oorzaak voor mijn mindere prestaties waren de problemen met het chippen. In de statistiek ‘Around the Green’ ben ik 172ste geëindigd, dat zegt genoeg. Ik werk natuurlijk hard aan het chippen en de vooruitgang was de laatste toernooien al duidelijk merkbaar. Het is vooral een mentale kwestie, ik moet er ‘doorheen spelen’ zoals dat zo mooi heet, dan komt het zeker goed. 

Maar genoeg met het achterom kijken. Ik heb nu al zin in het nieuwe seizoen op wat inmiddels de DP World Tour heet. Lichamelijk voel ik me beter dan ik me in tijden heb gevoeld en dat geeft veel vertrouwen. Ik hoorde onlangs dat er gezegd werd dat Joost Luiten overwoog te stoppen met golf. Ik moest daar hard om lachen, want niets is minder waar. Het is heel frustrerend als het spel niet gaat zoals je wil, in de baan oog ik dan ongetwijfeld niet heel vrolijk, maar ik ben nog lang niet klaar met topgolf. Uiteraard is het winnen van een toernooi altijd een doel, en liever natuurlijk meer dan één toernooi in een jaar. Ik wil zo snel mogelijk terug naar de top-100 van de wereld en dan weer de top-50 in, zodat ik alle grote toernooien kan spelen. Dat vind ik zeker geen onrealistische doelstelling. Afgelopen jaar was voor mijn doen heel matig, maar toch heb ik met gemak mijn kaart behouden en in een paar toernooien stond ik ook aan de leiding. Wat niet lukte was vier goede ronden achter elkaar spelen, dat moet in 2022 beter. Afgelopen vrijdag, zeven januari, werd ik 36, nog even en ik ga me een senior voelen op de Tour. Maar 36 is voor een golfer natuurlijk allesbehalve oud, kijk naar Phil Mickelson die vorig jaar op zijn vijftigste nog een major wist te winnen. Ik wil nog jaren op het hoogste niveau spelen en ben heel erg gebrand om er in 2022 een topseizoen van te maken!

 

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam