Veel bogeys maar ook veel birdies

Overzicht

Veel bogeys maar ook veel birdies

De Brabazon Course van The Belfry speelde zeker niet makkelijk tijdens het British Masters van afgelopen week. De rough was vrij hoog en de baan heeft een paar heel pittige holes, vooral in het middenstuk. Dat ondervond ik in het weekend met op zaterdag bogeys op hole 6, 8, 9, 11 en 12. Op zondag maakte ik vier bogeys achtereen op hole 5 t/m 8. Beide dagen kwam ik wel heel sterk terug. Zaterdag -5 op de laatste zes holes en zondag weet ik met vier birdies nog een ronde onder par binnen te brengen. Dat was positief, maar als je in totaal vijftien bogeys maakt over 72 holes wordt het lastig mee te doen om de prijzen. Uiteindelijk eindig ik met -2 op de gedeeld 36ste plaats.

 

Compressie

 

Ik maakte in het toernooi vijftien birdies en een eagle. Dat geeft aan dat ik veel dingen goed doe, maar soms sluipt de onzekerheid nog in mijn spel. Met mijn coach Jamie Gough werk ik aan een paar aanpassingen in mijn swing. Ik heb in de downswing af en toe te weinig ruimte, kom ik om het simpel te zeggen een beetje klem te zitten. Dat leidt tot afzwaaiers naar rechts. Op de range gebeurt dat al steeds minder, in een toernooi onder druk sluipt die fout er soms nog in. Ik werk nog maar een paar maanden met Jamie en het heeft gewoon tijd en flink wat trainingsuren nodig om de goede swingbeweging erin te slijpen. Ik merk zeker vooruitgang en bij de goede slagen heb ik meer compressie op de bal en de strakkere vlucht die we willen.

 

Rinkven

 

Deze week een toernooi lekker dichtbij huis, het Soudal Belgisch Open op Rinkven bij Antwerpen. Ik heb die baan eerder gespeeld tijdens de Belgian Knockout in 2018. Rinkven is een leuke baan, niet heel lang, maar sommige holes zijn smal. De Belgische toppers spelen deze week mee in hun thuistoernooi, dus het zal ongetwijfeld lekker druk worden. Ik hoop natuurlijk ook veel Nederlandse golffans te zien op Rinkven. 

 

Volg mij ook op Instagram

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam