Niet top wel pluspunten

Overzicht

Niet top wel pluspunten

De Majlis baan van de Emirates Golflcub is heel goed, maar op de een of andere manier heb ik er altijd moeite om echt goed te scoren. Dat was deze week in de Dubai Desert Classic ook weer het geval met een 51steplaats. Zeker in de laatste ronde waren de omstandigheden ideaal. Dan hoop je iets van -6 te maken en net als in Abu Dhabi vorige week nog flink te stijgen op het leaderboard, maar ik kwam met vier birdies en twee bogeys niet verder dan een ronde 70 (-2). Vooral op de greens van deze baan heb ik altijd moeite. Ik vind de lijnen lastig om te lezen en de greens hobbelden zeker de laatste twee dagen ook flink. Ik ben in dit toernooi één keer in de top-10 geëindigd, in 2016, maar veel vaker miste ik de cut. Het positieve is dat ik in ieder geval vier ronden heb kunnen spelen en weer wat punten heb verdiend voor de rankings. De Dubai Desert Classic is een Rolex Series toernooi, en een 51ste plek levert ongeveer hetzelfde op als deze week een plek in de top-20 in het Ras Al Khaimah Championship. 

 

15 meter verder

 

Positief is ook dat ik de bal een stuk verder sla dan vorig jaar. Mijn set-up is anders, ik kan meer balsnelheid ontwikkelen, kom anders door de bal en heb een strakkere vlucht. Ik sla mijn driver tot wel vijftien meter verder. Sommige par-5 holes die ik voorheen niet in twee slagen kon halen, haal ik nu wel en dat is toch een groot voordeel. Het was door de regenval in Dubai en het uitstel een lange week met een laatste ronde op maandag. Donderdag moet ik er alweer staan want dan begint het Ras Al Khaimah Championship. Ik werk hard aan mijn fysiek en daar pluk ik nu de vruchten van want ik voel me na twee zware toernooien nog steeds heel erg fit. 

 

 
 

Een bericht gedeeld door Joost Luiten (@joostluitenofficial)

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam