Beste prestatie in The Open

Beste prestatie in The Open

Overzicht

Beste prestatie in The Open

Beste prestatie in The Open

Net als gisteren zat het venijn van de ronde in de staart, ik eindig weer teleurstellend met bogeys op hole 17 en 18. Zonde, want ik begon de laatste ronde echt heel erg goed. Na zeven holes had ik zomaar -5 of zelfs -6 kunnen staan na birdies op 2, 3 en 5 en prima kansen op de andere drie holes. Op hole 7, de par-5, lipt mijn putt voor eagle net uit de hole. Vervolgens mis ik de korte putt voor birdie. Dat was zuur en na die misser stokte het momentum. Ik maak nog wel een birdie op hole 12, maar in totaal ook vijf bogeys voor een ronde 72 (+1) en een totaal van +1. Ik heb het deze week laten liggen op de laatste drie holes van Royal Portrush, die speel ik in +8, veel te veel natuurlijk. Maar ik heb ook veel goeie dingen gedaan en dit is mijn beste prestatie in zeven keer The Open dus dat is zeker iets om tevreden over te zijn. 

Andere caddie

Ik heb besloten te stoppen met caddie John Dempster. De klik bleek er toch niet te zijn en ik vond vooral dat John te vaak te veel kleine foutjes maakte met soms dure gevolgen. Op een gegeven moment verlies je dan het vertrouwen in je caddie en dat werkt natuurlijk niet. Ik ga dus op zoek naar een nieuwe caddie en heb daarvoor even de tijd. Ik heb besloten niet te spelen in Tsjechië, mijn eerstvolgende toernooi wordt dus de Scandinavian Invitation in Zweden, de eerste ronde van dat toernooi is op 22 augustus. Ik neem nu even rust om vooral mentaal weer fit te worden en scherp te beginnen aan de volgende serie toernooien. 

Leaderboard Lees meer over het toernooi op GOLF.NL

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam