Een mooi telefoontje in de file

Een mooi telefoontje in de file

Overzicht

Een mooi telefoontje in de file

Een mooi telefoontje in de file

Ik stond vrijdagmiddag in een enorme file op de ring van Parijs toen ik werd gebeld door de European Tour. ‘Joost, misschien ben je al op weg naar huis, maar je hebt de cut gehaald.’ Die mededeling kwam echt als een grote verrassing. Ik had er helemaal niet meer op gerekend, maar net als veel anderen had ik niet gezien dat twee amateurs de cut hadden gehaald. De regel voor de cut is top-65 bij de pro’s, de amateurs tellen niet mee, daarom was een gedeelde 67ste plaats precies genoeg. Het komt zelden voor dat de Tour spelers belt, maar in dit geval gingen ze er vanuit dat meer spelers die op de 67ste plaats stonden niet aan de twee amateurs hadden gedacht. Na dat telefoontje heb ik zodra ik kon de afslag genomen en op de weg terug richting het hotel kwam ik weer in een dikke file maar daar stoorde ik me niet aan, ik was vooral heel blij dat ik het weekend toch kon spelen. 

-9 in het weekend 

In het weekend speelde ik heel erg goed. Als je met ronden 65-68 op een moeilijke baan als Le Golf National -9 maakt, dan weet je dat je flink gaat stijgen. Helaas eindig ik zondag met een dubbel-bogey. Mijn drive was niet goed, rechts in de bunker, maar ik had pech met een onmogelijke geplugde ligging. Normaal gesproken lever je na een drive rechts een slag in op 18, nu werden het er twee. Dat was teleurstellend, maar als je vrijdagmiddag in de file staat op weg naar huis en zondagmiddag als elfde eindigt dan hoor je mij niet klagen.

Karl Morris 

Zoals bekend klaag ik al wel een tijdje over het putten. De verandering van mijn grip, de linkerhand heb ik nu onder, is absoluut een verbetering, maar ik laat nog steeds te veel liggen op de greens. Ik ga daarom werken met Karl Morris, een bekende sportpsycholoog en performance coach uit Engeland die met veel andere Tourspelers heeft gewerkt. Karl komt woensdag voor het eerst naar Nederland en we gaan vooral aandacht besteden aan het mentale gedeelde bij het putten. Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus. Hij zal er in principe niet bij zijn tijdens de toernooien, alleen een enkele keer om te observeren wat ik precies doe op de greens in een wedstrijd. Karl werkt met zijn spelers in de aanloop naar toernooien en dat is precies wat ik ook fijn vind, in de toernooiweken wil ik volledig gefocust zijn op het spelen. 

Vier mooie toernooien

Deze week geen toernooi, alleen trainen in voorbereiding op de laatste vier mooie toernooien van het seizoen: volgende week het World Golf Championship in China, dan Turkije, Zuid-Afrika en het slottoernooi in Dubai. Volgende week natuurlijk weer een nieuw stuk op mijn site en je kunt me ook volgen op instagram en twitter.  


Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam