Goede resultaten op Valderrama

Overzicht

Goede resultaten op Valderrama

Het is altijd fijn terug te zijn op een baan waar je in het verleden mooie resultaten hebt behaald. Dat geldt voor mij zeker voor Valderrama waar we deze week het Estrella Damm Andalucia Masters spelen. Ik ben op Valderrama twee keer tweede geworden, een keer achter Andrew ‘Beef’ Johnston en een keer achter Sergio Garcia. De baan ligt mij goed omdat je de fairways en greens moet raken, lengte is minder belangrijk. Je hebt alle slagen nodig, fades, draws, je ballstriking wordt op Valderrama echt getest. De greens kunnen supersnel zijn. Ze hebben hier het sub-air system wat Augusta National, de baan van The Masters, ook heeft. Als het regent kunnen ze bijvoorbeeld vocht wegzuigen van de greens.

 

Takken

 

Dat zal deze week niet nodig zijn, want tijdens de negen holes die ik dinsdagmiddag speelde was het prachtig weer, graadje of 24 en zon, en dat gaat volgens de voorspelling ook zo blijven.  De greens waren al heel hard, dat maakt het lastig, zeker als de wind erbij komt en dat is hier vaak het geval. Valderrama kan heel moeilijk spelen. Vorig jaar was de winnende score +2 en ik werd met +14 nog 52ste.  Valderrama is een topbaan, het onderhoud is geweldig, maar sommige holes zijn wel heel erg smal geworden met de overhangende takken van de bomen. Er is voor mijn gevoel wel wat gesnoeid de laatste jaren, maar veel ruimte is er op de meeste holes niet. Precisie vereist dus. 

 

Hoe goed een baan je ook ligt, voor een mooi resultaat moet je goede ballen slaan. De echt topvorm was er bij mij niet de laatste weken met gemiste cuts in het Dutch Open en de Dunhill Links. Ik heb afgelopen week daarom veel getraind en mijn swing voelde steeds weer wat beter. Nu kijken of dat er in het toernooi uit gaat komen.

 

Starttijden

 

Volg mij ook op Twitter en Instagram

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam