Teleurstellende seizoenstart

Overzicht

Teleurstellende seizoenstart

Ik kwam heel goed voorbereid aan de start in het Abu Dhabi Championship. Tien dagen voor het toernooi was ik al in Dubai waar ik in perfecte omstandigheden heb kunnen trainen met mijn coach Phil Allen. Mijn spel voelde heel erg goed, maar in de eerste ronde kwam dat er totaal niet uit. Dat heb ik vaker gehad, in trainingen en in oefenrondes gaat het top, maar in het toernooi valt het dan heel erg tegen. Andersom gebeurt gelukkig ook, zoals in het KLM Open in 2016 toen ik totaal uit vorm de eerste tee opstapte in de eerste ronde en zondag met de beker omhoog stond.

 

Nieuwe kansen

 

In Abu Dhabi was het helaas een heel ander verhaal. De eerste ronde liep uit op een deceptie, 79 slagen met een dubbel bogey op een par-5 en een 7 op een par-3. Ja, dan gaat het wel heel erg hard. Op vrijdag waren de omstandigheden met veel wind ook weer erg lastig, maar toen was mijn spel veel beter. Een ronde level par op die baan met die wind was gewoon heel solide. De cut missen in het eerste toernooi van het jaar is natuurlijk heel teleurstellend, maar ik neem genoeg goede dingen mee naar de Dubai Desert Classic van deze week. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, gelukkig werkt het zo in golf!

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam